Kathmandu kaos og en missing link

P hotellet
Tormod Granheim har nettopp pakket klar 10 kolli for Everest. Alt som mangler nå er noen bøker i tilfelle dårlig vær. Og "The Missing Link"  Foto: Fredrik Schenholm

Etter en dag i Kathmandu er det fullt kaos. Planen er å ikke være her så lenge, så alt må gjøres på en gang: Kjøpe mat for 60 dager, pakke om baggasje og nye innkjøp for ulike destinasjoner: BC, ABC, og høydeleirer. Dessuten viser det seg at vi glemte en del til datautstyret. Så nå må en venn ta den med til Norge fra Tomas' kjæreste, som kan gi den til en venn av en viss Jarle Traa, som er på vei til Tibet, men gir den til en av våre kontakter i Kathmandu og så videre...

Hvordan glemmte vi "The Missing Link"? I en tresekunders avgjørelse da vi pakket bilen klokken 7 om morgenen i Chamonix på onsdag:
- Vet du hva dette er spør Tomas, som akkurat har fått maskinen.
- Ja, det er en dings man har mellom PC'n og TV-signaler, svarer jeg.
- Trenger vi den? Sier Tomas, begge tror den fulgte med maskinen.
- Tror ikke det, svarer jeg, uten å ha sett Tomas' microPC som ikke har FireWire eller pcmcia-slot.
- Da legger jeg den her, konkluderer Tomas, hiver de siste tingene i bilen og minutter senere er vi på vei inn i Mt-Blanc-tunellen på vei til flyplassen i Milano. Det er når jeg for første gang ser maskinen på flyplassen i Doha at jeg innser feilen. Men da er det i siste liten. Du kan kjøpe BMW-er og Mercer på flyplassen i ørkenlandet. Men ikke "The Missing Link", som ble lagt ned i esken av Smartcom i Norge, ikke på fabrikken som lagde maskinen.

Senere i dag er det "velkomstmiddag" med hele Everest-crewet, Agent, filmsherpaer, kokker, Sirdar, kokkens hjelpegutt og the shiznit. I morgen går turen til grensa mot Tibet som vi forhåpentligvis krysser - og dermed er vi på vei til fjells igjen.

C-ya Tormod

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits