På tur med Wolfpack på en Volvo Oceanracer

Forrige uke fikk jeg sjansen til å realisere en gammel guttedrøm, nemlig å seile en Volvo Ocean-båt på havet. Saken er den at Per Ottar Skaaret og Wolfpack Racing Team har gått sammen om å kjøpe og drifte båten Camper, som hevdet seg med andre plass i sist Volvo Ocean Race.

For meg var turen en eksotisk opplevelse, for å si det mildt.

De andre karene ombord hadde litt fyldigere seil-CVer. Yngstemann, Bror, var sønn av en seilmaker, en annen, Thomas, er seilmaker. Eldstemann Kjell hadde seilt Volvo Oceans forløper Withbread Around The World Race ombord i Berge Viking. Rigger Kjell Inge logget mang en time med Knut Frostads  Kværner Innovation, og Arve hadde seilt jorda rundt på både Djuice og Ericsson - bare for å nevne noe. En Wolfpacker oppsummerte gjengen på denne måten:

- Det som er helt klart er at det laget Thomas tok ut til å seile båten hjem er en sammensetting av mennesker som har erfaringen, innstilling og humøret til å fikse jobben. Dette er gutter jeg hadde dratt på havet med any day of the week - hver for seg, eller samlet.

Jeg kunne ikke sagt meg mer enig. Selv har jeg en litt tynnere bakgrunn når det kommer til salt vann - jeg hadde valgfag seiling på barneskolen. Etter det har jeg vært såvidt utpå noen ganger, på koseturer i skjærgården, små regattaer som Færdern, Hollenderen og et par Skagerace med Team Drømmen, for ikke å forglemme et forsøk på å følge Golfstrømmen med sivflåten Abora 3, inspirert av Thor Heyerdahls Ra.

Kontrasten til alle mine tidligere erfaringer var sterk. I følge kappseiling.no er dette den trolig feteste båten i Norge noensinne.

Etter debuten som storveggsklatrer forrige vinter, har jeg mang en gang fått spørsmålet om hvordan det er å sove i en portaledge - neste gang noen spør skal jeg si at det er ingenting - sammenlignet med å prøve å sove i et flytende karbonsigar som bråker, ruller og slår noe infernalsk 24/7.

Jeg har satt sammen en liten filmsnutt for å vise litt hva det går ut på, selv om vi, for å sitere Thomas, bare seilte i førstegir - siden det var første turen.


Båten hadde allerede fått oppmerksomhet i Norge før vi stakk til sjøs fra Hamble, nær Southampton. Her er noen linker:

DN.no

TU.no

Seilas.no

Kappseiling.no

© Tormod Granheim, Wolfpack Racing Team.

/T.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits