Alpenes høydepunkterEtter fire måneder med tinderangling i Alpene er det kanskje naturlig å spørre hva var den fineste opplevelsen? Hva jeg anbefaler andre å gi seg i kast med? Her er noen refleksjoner.

Ecrins var et område med litt mindre tjas og mas enn mange av de mer sentrale toppene. På toppen var Ole og jeg virkelig omgitt av andre fjell, på en måte som var veldig heftig.

Sportslig fungerte ting veldig bra på tur med Geir over Bionassey. Også her var vi i et øde område, lenge uten å se en annen sjel, noe som løftet opplevelsen. På debrifingen etter klatringen oppsummerte vi med at vi hadde klart å gjennomføre en tur uten snag, altså ting vi ville gjort annerledes - det eneste vi kunne gjort bedre hadde vært å vært sterkere. Denne turen bød også på rik inspirasjon til nye turer på en del av Mont Blancs sydvestlige rygger.

Matterhorn med Hans Petter var en kjempesuksess. Dette er relativt eksponert ryggklatring, og under oss styrtet fjellsidene virkelig langt ned til Italia i syd og Sveits i nord. Jeg kjente meg mer commited her enn på mange av de andre toppene.

Sportslig er jeg kanskje mest fornøyd med å få feid over 18 topper i Breithorn og Monte Rosa på tre dager. Også her var det mange flotte øyeblikk, som å klyve på den kalde nordsiden av Breithorns østre tvillingtopp, eller å se soloppgangen fra Pollux. Men det er vanskelig å komme unna Liskamm. Knivseggen som strekker seg ca fire kilometer er vanskelig å glemme og lett å anbefale. Under er en snutt fra dag to og tre fra raidet gjennom Monte Rosa.

Se flere episoder på EpicTV.com.

© EpicTV.com, YDreamProduction.com, TormodGranheim.com

Én kommentar

baadblood

21.11.2013 kl.18:18

Kjempe flott blogg du har! :)

Skal gjøre mitt beste for å følge deg videre :D

Skriv en ny kommentar

hits