Matterhorn på en dag. Nesten.Etter en arbeidsferie i Norge, det vil si en ukes fri fra klatring for å arbeide med motivasjon for forsvaret - og få med seg Moods of Norways fashionfest, var jeg tilbake i Alpene.

På plass var allerede en av de fæle veteranene fra Marinejegerkommandoen. Fælt bra trent, den dag i dag. Ikke typen til å sutre unødig mye.

Jeg hadde troa på at vi kunne få fine dager, og hadde planlagt å dra ham med inn på Mont Blancs noe mer utilgjengelige sydside, aka Himalayasiden, noe den kalles på grunn av størrelsen. Begrepet trigger en skrekkblandet fryd i meg. Det vil typisk være best å oppsøke sånne steder med folk som har fjellsportens basisferdigheter prentet inn i ryggmargen.

Men været var ikke med oss.

Etter noen flotte taulengder, for å akklimatisere HP og reakklimatisere meg selv, på Aiguille du Midis sydside, passerte en lavtrykk over alpene og vi valgte derfor å skifte fokus fra Mt. Blanc til Matterhorn.

Planen var å gå fra Cervina til Carrohytta som ligger ca 3800 moh. Vel oppe ved hytta var været forsatt kaldt etter stormen som hadde passert, vi kunne ikke se en sky i noen himmelretning. Stedet var pakket med folk.

Normalt vil de alle stå opp samtidig, og i et vilt kaos forsøke å finne riktige klær, og sko, og egen mat og så vil kaoset forplante seg fra hytta og over på ruta, og bli til en genuin trafikkork.

Det slo meg at det ikke var noen grunn til å gi seg mens leken var god.

Vi grammet alt unødig bort fra sekkene, og reserverte de to siste ledige sengene på hytta, før vi fortsatte oppover.

- Det er for sent å gå for toppen nå, sutret en returnerende klatrer mot oss, men min følgesvenn, HP, svarte bare:

- Det er ikke uvanlig at hodelykta må på i forbindelse med vinterklatring i Norge. Jeg smilte i tredagersskjegget da jeg hørte svaret.

Vi fortsatte videre lett til topps.

Mørket omsluttet fjellet og oss da vi ramlet inn på hytta. Godt fornøyd med å klatret et av Alpenes mest populære fjell og bare møtt et par håndfull folk i prosessen.

Vi feiret opplevelsen med en espresso nede i dalen neste formiddag.


Foto: Watn, Granheim

/T.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits