Noen skikkelige høydepunkter, Zumstein, Dufor, Nordend.Duforspizte er Monte Rosas høyeste punkt og også den nest høyeste toppen i Alpene, dit skulle vi, og ferden gikk via en annen topp, Zumsteinspitze.

Moran skrev at ryggen ned i skaret mellom Zymsteinspitze og Duforspitze kunne være delikat, og det er jo ikke bra hadde jeg lært. I det alt var på sitt mest delikate møtte vi en trivelig guide men en klient som led av akutt høydeskrekk og koordinasjonsproblemer. Jeg kunne ikke annet enn å beundre guidens tålmodighet.

Da de hadde passert oppdaget vi at det ikke på langt nær var så all verdens delikat, og klyvingen gikk lett like til topps på Duforspitze. Det vanskeligste punktet var i følge guideboka et sva på grad 3, men svaet var både fast og rikelig med sprekker og annet å holde seg fast i - så det føltes som noe av det mest komfortable terrenget å bevege seg i på aldri så lenge.

Det var ikke noe å si på utsikten fra toppen. Himmelen var skyfri og ikke langt unna så vi Liskamms brede nordside, med en blanding av snø, is, og fjell.

For første gang på lenge ble det tendenser til kø, vi hadde tatt igjen en treerbande fra Østerrike, og en guide med sine to klienter skulle også ned fra fjellet. To italienere kom opp på toppen samtidig med oss, men tok seg heldigvis litt lengre tid til å nyte utsikten.

Vel nede på isbreen under toppen stod vi i skaret Silbersattel. Tankene mine kretset i stor grad rundt mat og søvn, men ikke lenge etter stod vi på toppen av Nordend, som markerer massivets nordlige endepunkt, og faktisk er den tredje høyeste toppen i Alpene. Akkurat det siste var ikke så mye å skryte av, vi kom jo nettopp fra et høyere fjell, og primærfaktoren var skarve 94 meter.

Vi returnerte til skaret og feiret med en brusboks fra Margheritahytta. Det er lett å miste litt moment i et øyeblikk som dette. På den ene siden er det mission accomplished, på den andre siden satt vi nå omtrent et halvt kartblad fra togstasjonen på Rotenboden. Vi visste fortsatt ikke når siste tog gikk.

Foto: Hofer, Granheim.

Skal skrive mer senere, T.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits