Adrenalinjunkier på Liskamm"Adrenaline-junkies will prefer the tightrope walk of the east ridge, [?] witch gives a long and sustained section of knife-edge crest",
skriver Moran i guideboken. Vår grunn til å foretrekke den østlige ryggen ned fra Liskamm var at den ledet til flere høye fjell, som danner massivets østlige akse. Vår optimistiske plan hadde vært å avslutte dagen med Piramide Vincent og Punta Giordani. Takket være et bra moment lå vi foran skjema, så Lothar sa bare:

- Vi skal ikke bare feie over to topper ekstra før vi avslutter med de to siste?

Prosjektets store usikkerhetsmoment lå jo i planen for den siste dagen. Worst-case scenariet var at vi skulle måtte bryne oss på ni fjell den dagen, og det skal sies at vi fortsatt ikke hadde tatt rede på når det siste toget gikk ned fra Rotenboden. Jeg hadde tenkt at det var det bare å spørre om i billettluken på Kleine Matterhorn-heisen, men kanskje var det ikke i den retningen hoveddelen av kundene deres reiste. De kjente i alle fall ikke til togtider. Vi fryktet en ufrivillig om enn ikke uforutsett bivuak.

Med Lothars forslag ville nifjellsturen bli redusert til en femfjellstur, og det hørtes attraktivt ut. Vi småløp ikke ned hele knivseggen, men valgte delvis å snu oss med rumpa ut og stegjernenes fronttagger inn. Snart stod vi i skaret Lisjoch, med firetopper klatret og fire topper å klatre.

Foto: Hofer, Granheim.

Skal skrive mer senere, T.

 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits