Du vet du er i Sveits når ?

Sommerdekkene er på og nybalanserte. Chamonix er noen tusen kilometer unna.

 

Svingte innom Sveriges gamle industristad Motala. Møtte Sven Gøran, som snakket mest om skrillor (skøyter) og fiske. Lastet på to bager fulle av klatreutstyr. Edelweiss ?is the new black!? Jeg skal fortelle mer om mine opplevelser i Sverige i et senere blogginnlegg.

Ettersom jeg var så langt øst valgte jeg å ta ferge mellom Trelleborg og Travemünde. Jeg elsker svenske veier, hele ideen med tre felter og vissheten om man kan kjøre forbi innen rimelig tid er balsam for sjelen.

Tyskland ble en liten skuffelse. Drømmen var jo å kjøpe en Impreza, men når det først er fri fart så rister den så voldsomt at jeg blir helt sliten av alt over 170 km/t. Selv om det er rikelig med fartsressurser å ta av cruiser jeg mest med nåla rundt 140. For stive dekk / dempere / foringer? Et hav av Passater glir forbi i venstre felt. Jeg tenker at tyskerne kanskje har byttet fartsgrenser med dårlig asfalt.

Sportsbilene glimrer med sitt fravær, ser bare noen få Porscher og en enslig Jag. Enten har alle de virkelig fete bilene blitt solgt billig til Kina, ellers må de faktisk være tilstede på arbeidsplassene sine de som kjører sånt.

Stopper for å ta på fuel og oppdager til min store glede at jeg kan kjøpe vignetten til Sveits sammen med bensinen. Hemmeligheten til en rask biltur er vel mer få og korte pauser enn høy toppfart.

Du vet du er i Sveist når øverste fartsgrense er 120, men det kryr av områder med bare 100. Er det ironisk at de har bilmessa i Genève i et så regelstyrt land? Sportsbiltettheten øker betraktelig sammenlignet med Tyskland.

Kjøringa går fort. På en veldig ryddig måte. Det virker som de tusen fartskameraene synkroniserer trafikken. I høyre felt følges fartsgrensen i henhold til speedometeret. I venstre felt følges grensen i henhold til gps. Man slipper i stor grad bråstoppene for kø som typisk skjer på Autobahn i Tyskland.

I Frankrike er knapt en bil på veien. Jeg tok omveien Genève pga sommerdekk, asfalten er glatt og fin, etter alle 100-sonene i Sveits er det en befrielse å cruise av gårde i 130.

Rakk akkurat frem til middag med venner i Rue du Moulin.
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits