Møte i rom sjø

Onsdag møtte vi kamerateamet fra tyske ZDF, omkring 500 nm vest for Azorene. De hadde chartret den tomastede seilbåten Paula som var på vei fra Trinidad til Spania, og ikke hadde noe i mot en liten omvei. Intensjonen var at de skulle filme vår reparerte båt, men i tiden som gikk fra de kastet loss til vi møtte dem, knakk nødroret vårt. Vi var igjen uten styring, og nå nærmest uten reservedeler. Værmeldingen varslet kuling torsdag. Vi ble enige om å forlate ABORA III og bli med Paula til Azorene.

I løpet av noen timer demonterte vi alt av verdi fra ABORA III og lastet det over på 17 meter lange Paula. Vi vurderte å brenne flåten, men jeg tror rett og slett ikke Domi hadde hjerte til å finne frem fyrstikkene. Et praktisk problem var også selvfølgelig at flåten var gjennomtrukket av sjøvann og neppe ville vært lett å sette fyr på. Vi etterlot derfor radarreflektoren i masten og ABORA seiler nå som et spøkelsesskip på en hvileløs ferd mot sin egen grav.

Jeg var glad da jeg stod på roret av Paula for beslutningen, for vinden pisket igjen opp bølger i seks-syv metersklassen, med stadige forrykende regnskyll. og jeg var usikker på om ABORA ville klart enda en storm. Inni meg følte jeg at eksorteskipet ble til en redningsbåt og at kavalleriet kom til unnsetning i grevens tid. Ruskeværet fortsetter i øyeblikket og vi regner med å nå Azorene mandag.


Kanskje er stormen nok til å åpne fler spiralrep i sivrullene til ABORAS skrog, og senke skuta i løpet av helgen. Eller kanskje driver hun opp på en strand på Azorene om noen uker. Vi etterlot en flaskepost på stedet der vi forlot henne, men et brev som kan fortsette vår ferd ? i sitt eget tempo.

Tormod, 7. september

Én kommentar

Johannes

12.09.2007 kl.14:20

FOR en tur! Godt å høre at du igjen har bena på landjorda.
Pils byttes mot historier når du kommer hjem :-)

Skriv en ny kommentar

hits