Prøver å bygge ny båt

ABORA III flyter stabilt, og mister ikke sivstrå fra bruddet i sivrullene under den store kabinen. Vi har brukt kreativitet, masse tau og en del rå muskekraft på å stramme opp skuta i området nær bruddet. Man kan si at pasienten har fått en turnike.

Nå vil vi rigge om båten gjennom å flytte riggen forover, montere permanente kjølbord langs den nye hekken (tenk surfboard). Og sist men ikke minst har Dominique tegnet et nytt ror vi vil forsøke å montere. Det nye roret er designet i henhold til gamle egyptiske tegninger, men skal jeg forklare det raskt på norsk kan man si at det vil ligne litt på roret på et vikingskip. Om vi lykkes med våre ambisjoner vil vi ha laget et skip som i alle fall kan seile i medvind.

Den gamle hekken henger på slep som en stadig mindre tilhenger, etterhvert som havet bryter den ned, og vi kutter fri en del tre og plank for å beskytte den gjenværende skuta fra skade. Regner med å kutte den fri i løpet av dagen, avhengig av progresjonen i arbeidet.

En positiv nyhet er at da vi var tvunget til å fullstendig tømme akterkabinens lastekapasitet dukket det opp en del herlig mat. Ingo lagde turens så langt beste pastasaus dominert av valnøtter, parmasan og røket bacon.

Tormod, 29. august

2 kommentarer

Hanne, Lars och Stefan

29.08.2007 kl.12:57

Kämpa på! Fint att ni hittar nya lösningar när det inte går som planerat.

Glöm inte att be Tomas och Heierdal om hjälp.

Vi håller tummarna!

ok

30.08.2007 kl.00:02

Er imponert over hvordan dere takler stadig nye utfordringer. Dere må være kjempegode til å samarbeide! Lykke til videre!OK

Skriv en ny kommentar

hits