Ny vinkel på skikjøringa

sliper skia
Tormod og skia hans. Som Petter og Imprezaen. I alle fall i Tormods verden. Men hvor er alle mekanikerene? Foto: Fredrik Schenholm. (Bildet ble tatt foer skjegget ble tatt)

 
 

Etter turen fra Nordskaret ned til den sentrale Rongbukbreen kjørte vi over en hel del is, og det fikk meg til å tenke. Det burde jo hete seg i fjellvettreglene at det ikke er noen skam å ha kvasskant på skia.
 

Derfor satte jeg kantene på skia til sylskarpe 87 grader. Noen graders forskjell høres kanskje ikke mye ut, men det er enorm forskjell. Litt som å bytte til stivere dempere på bilen, sette stabstag oppå der og avslutte med mer felg og mindre gummi. Man kommer nærmere underlaget. Har du sittet bak rattet på en Vestlandsvei eller i sofaen foran TV'n under WRC skjønner du akkurat hva jeg mener. Eller, om du har skrenset ned Hemsedalsløpa på rusten kanter - og lurt på hva dette ordet carving betyr?
 

Tyngdekraften er vår motor. Og den er sterk. Derfor er det viktig å ha muligheten til å bremse litt underveis.
 

Et annet aspekt er det mentale overtaket jeg har nå. Etter å ha skrenset rundt på stadig rundere kanter, som i utgangspunktet var en fabrikkslipt greie, preget av breis, møte med stein og livet i ørkenen, er jeg nå i en annen liga. Med det mentale overtaket. Når været er rett, er jeg klar for å spille "hardball".

Legger ved noen ekstra bilder i dag, det ble lite materiale fra Zegar da jeg ble syk. Er paa bedringens vei, men forstatt svak i kroppen.

Tormod 'Turbo' Granheim

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits