Endelig snø under skia

Endelig snø under skia

Tormod Granheim foran Everest Nordside. Foto: Fredrik Schenholm.

I går gikk vi en liten akklimatiseringstur noen hundre høydemeter over BC. Vi fikk en fin utsikt inn mot Everest Nordside, som er delvis skjult av to fortopper, den største 7500 meter høyde Chang Tche. Vi så også en hel del andre topper, flere av dem med snø på, og da kom ideen.

Vi er jo skikjørere. Ikke bare vanlige klatrere. Derfor dro vi skia ut av skibaggen i dag morges, og tok de første svingene på foten av Mount Everest.

Å stå på toppen av en bakke gir alltid ulike følelser. Mens Tomas og jeg stod der, på toppen av snøsiden, og tråkket i bindingene, kjente jeg forventingen bygge seg opp. I fire år har jeg drømt om å kjøre ski på Everest. Aldri har jeg vært nærmere. Det var deilig med snø under skia igjen, etter å ha reist gjennom det tibetanske høyplatået, som er en ørken av sand og stein.

Utover dagen har vinden bygget seg opp mot over 50 km/t, som er relativt heftig vær. Vi kan jo bare lure på hvor hardt det blåser på toppen?

C-ya, Tormod

3 kommentarer

10.04.2006 kl.19:48

Mye drikking da?

Knut Ståle Løvoll Thomassen

10.04.2006 kl.23:51

Fru Thomassen sa nettopp, ved skuet av en video av en nedkjøring, at "ditta gå'kje bra. Han kjem te å drepe se'." Da sa jeg kategorisk nei, muligens på et tynt grunnlag, men jeg står nå fast på det likevel. på intuisjon. Håper at de kommende dagene gir uttelling som fortjent for forberedelsene. Jeg husker nemlig fortsatt noen bevingede ord fra forrige årtusen som falt på hybelen på Aker på besøk med Stein H., om den nye, norske uomgåelige alpine pionervirksomheten du mente det kanskje var på sin plass at du tok ansvaret for en gang. Vel- så er skjedd. Fortsatt lykke til!Knut S.L.T.- Stavanger (muligens kjent fra tante Elises historier og fra litt her og der).

Johannes

11.04.2006 kl.09:21

Heh, hvordan er afterskien i Base Camp? Hjemmebrent med yak-melk?

Skriv en ny kommentar

hits