Mot Tingri (4300m)

Mot Tingri
Tibetanske gateselgere i aksjon. Foto: www.tormodgranheim.com

Endelig løsnet trafikkorken i bakkene opp fra Nepal, og vi har igjen kontroll på mesteparten av tingene våre. "The Missing Link" er på vei med Jarle Trå som planlegger å forsøke seg på den minste av 8000-meterstoppene, Shisha Pangma, sammen med  Christian Eide.

Neste stopp er Tingri en by på 4300 meters høyde. Vi reiser videre i morgen tidlig. Det blir deilig å forlate Nyalam hvor vi er nå, for livet her er ingen dans på roser. Rotter bor i taket over rommet vårt og gatene flyter i Yak- og hundedrit, blandet med glasskår, søppel og ymse ubestemmelige saker. Det er relativt kaldt her. Og tingene våre er på en lastebil på vei til Base Camp. Hadde jeg bare hatt dunjakka også...

Vi kan ikke reise like raskt fordi vi er avhengige av å aklimatisere oss underveis. Vi er nå på 3700 meters høyde, som egentlig er veldig høyt for et menneske å befinne seg. I morgen er vi altså på 4300 meters høyde som er høyere enn de fleste toppene i Alpene. Planen er å bli der i noen dager før vi reiser inn til Everest Base Camp som ligger på 5300 meter - altså en halv kilometer over toppen av Mont Blanc.

God natt fra Tibet, Tormod.

n kommentar

Erik

05.04.2006 kl.22:39

Kult flge med! Bloggen funker bra. Kan nesten kjenne lukten av Yakdrit her jeg sitter 12.5 meter over havet foran Macn ;-)

Skriv en ny kommentar

hits